John Kerry a primit o scrisoare din partea Hamas pentru Barack Obama

Senatorul american John Kerry, care a efectuat joi o vizită în Fâşia Gaza, a primit din partea mişcării islamiste Hamas o scrisoare adresată preşedintelui Barack Obama, a declarat vineri un purtător de cuvânt al ONU.

15 afișări
Imaginea articolului John Kerry a primit o scrisoare din partea Hamas pentru Barack Obama

John Kerry a primit o scrisoare din partea Hamas pentru Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto)

"O scrisoare adresată lui Obama a fost lăsată la intrarea în birourile noastre din Gaza şi credem că aceasta este de la Hamas", a declarat Chris Gunness, purtătorul de cuvânt al agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNRWA), al cărei sediu a fost vizitat de John Kerry joi.

Întrebat despre conţinutul scrisorii, el a răspuns: "Nu deschidem corespondenţa altora".

El a afirmat că scrisoarea a fost ulterior transmisă lui Kerry, care a efectuat împreună cu alţi doi membri ai Congresului o vizită fără precedent în Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas, considerată organizaţie teroristă de căre Washington.

Kerry, preşedinte al Comisiei senatoriale pentru Afaceri Externe, nu s-a întâlnit cu nici un reprezentant al Hamas în cadrul acestei vizite, adăugând că aceasta nu presupune o shimbare a politicii americane faţă de mişcarea islamistă.

Congresmenii americani au analizat cu acest prilej distrugerile provocate de ofensiva israeliană în Fâşia Gaza, care a provocat moartea a peste 1.300 de persoane în trei săptămâni.

Obiectivul oficial al acestei ofensive, din perioada 27 decembrie-18 ianuarie, a fost de a reduce la minim tirurile palestiniene cu rachete dinspre Fâşia Gaza către sudul Israelului.

Kerry, aflat într-un turneu regional, urma să se întâlnească vineri cu oficiali israelieni şi palestinieni, urmând ca sâmbătă să se deplaseze la Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici