John Kerry ACUZĂ gruparea din care provine fostul preşedinte egiptean: Revoluţia din Egipt a fost "furată" de mişcarea Fraţii Musulmani

Secretarul de Stat american John Kerry a acuzat miercuri mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine preşedintele Mohamed Morsi, că ar fi "furat" revoluţia din acest stat.

280 afișări
Imaginea articolului John Kerry ACUZĂ gruparea din care provine fostul preşedinte egiptean: Revoluţia din Egipt a fost "furată" de mişcarea Fraţii Musulmani

John Kerry ACUZĂ gruparea din care provine fostul preşedinte egiptean: Revoluţia din Egipt a fost "furată" de mişcarea Fraţii Musulmani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aceşti "copii din Piaţa Tahrir", locul simbolic al revoltei împotriva lui Hosni Mubarak, în 2011, "nu erau motivaţi de vreo religie sau ideologie", a afirmat Kerry, la Washington.

"Ei doreau să înveţe, să aibă un loc de muncă, un viitor, ci nu un guvern corupt care îi privează de toate aceastea", a adăugat secretarul de Stat american.

În opinia lui Kerry, egiptenii "şi-au exprimat opiniile prin Twitter şi Facetime şi asta a dus la apariţia revoluţiei. Ulterior, (revoluţia) a fost furată de cea mai bine organizată entitate din ţară: confreria" Fraţii Musulmani.

Egiptul traversează o perioadă de criză profundă care s-a accentuat pe 3 iulie, când armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici