John Kerry afirmă că SUA pot neutraliza gruparea Stat Islamic mai repede decât au anihilat Al-Qaida

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat joi că Statele Unite au abilitatea de a "neutraliza" gruparea teroristă Stat Islamic mult mai repede decât au anihilat reţeaua Al-Qaida, relatează Reuters în pagina online.

736 afișări
Imaginea articolului John Kerry afirmă că SUA pot neutraliza gruparea Stat Islamic mai repede decât au anihilat Al-Qaida

John Kerry afirmă că SUA pot neutraliza gruparea Stat Islamic mai repede decât au anihilat Al-Qaida (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Vom învinge Statul Islamic. Întotdeauna am spus că va dura", a declarat secretarul de Stat.

"Am început lupta împotriva Al-Qaida în 2001 şi ne-a luat câţiva ani înainte să îl putem elimina pe Osama ben Laden şi conducerea de top şi să îi neutralizăm ca forţă. Sperăm să neutralizăm Statul Islamic mult mai repede decât atât şi credem că avem abilitatea de a face acest lucru", a precizat Kerry.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat, joi seară, o nouă înregistrare video, ameninţând că următoarea ţintă a unui atentat va fi Casa Albă, sediul Preşedinţiei Statelor Unite.

Înregistrarea începe cu prezentarea unor imagini ale atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu cel puţin 129 de morţi şi revendicate de gruparea islamistă.

Apoi, organizaţia fundamentalistă sunnită îi avertizează pe preşedinţii din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, cu noi atentate de genul celor comise la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici