John Kerry: Coaliţia coordonată de SUA va intensifica operaţiunile contra reţelei Stat Islamic

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite "va intensifica presiunile" asupra reţelei teroriste Stat Islamic, prin operaţiunile în Siria şi Irak, anunţă, la Bagdad, secretarul de Stat american, John Kerry, precizând că eliberarea oraşului Mosul este prioritară.

20953 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Coaliţia coordonată de SUA va intensifica operaţiunile contra reţelei Stat Islamic

John Kerry: Coaliţia coordonată de SUA va intensifica operaţiunile contra reţelei Stat Islamic

"Coaliţia internaţională va intensifica presiunile contra organizaţiei teroriste Stat Islamic şi va continua atacarea liderilor acesteia", a afirmat, potrivit ziarului Le Figaro, John Kerry, care a efectuat vineri o vizită neanunţată în Irak.

Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări că pe lista priorităţilor este "eliberarea oraşului Mosul", al doilea ca mărime din Irak, ocupat de peste un an de teroriştii sunniţi.

O coaliţie formată din zeci de ţări, coordonată de Statele Unite, efectuează raiduri aeriene în Irak şi Siria asupra poziţiilor militare ale organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic.

Reţeaua teroristă sunnită ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Libiei şi în nordul Egiptului, unde a proclamat "un califat".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici