John Kerry, încrezător în şansele unui eventual acord israelo-palestinian

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, a declarat vineri, la Tel Aviv, că este posibil ca Israelul şi Autoritatea Palestiniană să ajungă la un acord care să îndeplinească cerinţele ambelor părţi în intervalul de nouă luni, cât ar urma să dureze negocierile.

86 afișări
Imaginea articolului John Kerry, încrezător în şansele unui eventual acord israelo-palestinian

John Kerry, încrezător în şansele unui eventual acord israelo-palestinian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucrăm la o abordare care să garanteze securitatea Israelului şi să respecte complet cerinţele de suveranitate ale palestinienilor. Ne păstrăm speranţele pentru ajungerea la un acord privind statutul final", a declarat Kerry pe aeroportul din Tel Aviv.

"Obiectivul nostru rămâne cel care a fost mereu - ca palestinienii şi israelienii să ajungă la un acord privind statutul final", a insistat Kerry.

"Cele două părţi rămân angajate să îndeplinească obligaţia de a rămâne la masa negocierilor pentru discuţii intense în cele nouă luni care au fost stabilite", adaugă şeful diplomaţiei americane.

"Deocamdată nu există modificări în calendar, iar viitoarea etapă a eliberării deţinuţilor de către Israel este programată pe 29 decembrie şi va avea loc la această dată", a precizat Kerry.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici