John McCain face glume nesărate la adresa iranienilor (Video)

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, John McCain, a declarat, marţi, în replică la un raport privind creşterea exporturilor de ţigări către iranieni, că aceasta ar putea fi "o modalitate de a-i ucide".

22 afișări
Imaginea articolului John McCain face glume nesărate la adresa iranienilor (Video)

John McCain face glume nesărate la adresa iranienilor (Imagine: Mediafax/AFP)

McCain, cunoscut pentru comentariile sale directe, a făcut aceste declaraţii în replică la un raport care dezvăluie că exporturile americane către Iran au crescut de zece ori în timpul mandatului preşedintelui George W. Bush, în pofida ostilităţii dintre cele două ţări.

Ţigările ocupă un rol important în cadrul exporturilor americane către Republica Islamică, potrivit unei analize a vânzărilor din ultimii şapte ani efectuate de Associated Press.

"Poatea aceasta este o modalitate de a-i ucide", a declarat McCain, în cursul unui mititing electoral organizat în oraşul Pittsburgh. "Am spus-o în glumă, ca o persoană care nu a mai fumat de 28-29 de ani", a adăugat el zâmbind.

 

El a refuzat apoi să facă alte comentarii pe tema exporturilor americane către Iran.

Anul trecut, în cursul unei întâlniri electorale organizate în statul Carolina de Sud, senatorul de Arizona, întrebat dacă există vreun plan de atacare a Iranului, a răspuns fredonând o cunoscută melodie, Barbara Ann.

"Cunoaşteţi cântecul acela vechi al trupei Beach Boys, Bomb Iran?", a întrebat el, fredonând apoi "Bomb bomb bomb, bomb bomb Iran", înainte de a răspunde serios la întrebare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici