John McCain îl susţine pe Mitt Romney la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale

Senatorul John McCain şi-a manifestat miercuri sprijinul pentru Mitt Romney, candidat republican la Casa Albă şi câştigător al consultărilor organizate în Iowa (centru) marţi.

99 afișări
Imaginea articolului John McCain îl susţine pe Mitt Romney la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale

John McCain îl susţine pe Mitt Romney la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Mă aflu aici pentru un singur motiv, anume a mă asigura că vom face din Mitt Romney viitorul preşedinte al Statelor Unite", a declarat McCain, candidatul fără reuşită la Casa Albă în 2008 în faţa lui Barack Obama.

"Prietenii mei, nu putem continua astfel", a adăugat John McCain denunţând politica preşedintelui democrat, la un gimnaziu din New Hampshire (nord-est) unde se afla pentru a-l susţine pe Romney.

"Mitt Romney, eu şi voi credem că cele mai frumoase zile ale Americii sunt din nou în faţa noastră", a insistat senatorul republican din Arizona.

McCain şi Romney s-au confruntat adesea în 2008 în cadrul alegerilor republicane, până când Romney a abandonat cursa pentru învestitură şi şi-a acordat susţinerea lui McCain, care îi întoarce favoarea patru ani mai târziu.

Această susţinere este o veste bună pentru Mitt Romney, McCain fiind popular în statul New Hampshire care va organiza primele alegeri primare din ţară la 10 ianuarie.

Mitt Romney a câştigat marţi, în Iowa, prima etapă în cursa pentru învestitura republicană, cu doar opt voturi faţă de creştin conservatorul Rick Santorum (25 la sută din voturi fiecare) şi face în continuare eforturi să convingă baza partidului republican.

Fostul guvernator al Massachusetts este totuşi favoritul sondajelor în New Hampshire, primul stat care organizează "primarele", metodă de selecţie în fiecare stat a candidatului republican care îl va înfrunta pe Barack Obama în noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici