John McCain lansează operaţiunea de seducere a electoratului feminin

Aflat în căutarea unei strategii eficiente cu 26 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale, candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, John McCain, a demarat o adevărată operaţiune de seducere a electoratului feminin, potrivit sondajelor.

17 afișări
Imaginea articolului John McCain lansează operaţiunea de seducere a electoratului feminin

John McCain lansează operaţiunea de seducere a electoratului feminin (Imagine: Mediafax/AFP)

Avantajul în rândul electoratului feminin, potrivit sondajelor recente, este net în favoarea lui Barack Obama astfel încât aceste eforturi întreprinse de republicani par tardive.

Un sondaj efectuat de Wall Strett Journal/NBC News, publicat săptămâna aceasta, relevă că 51 la sută dintre femei vor să voteze în favoarea candidatului democrat, doar 41 de procente preferându-l pe senatorul de Arizona.

Aflat, luni, în campanie în statele Pennsylvania şi Ohio, McCain a insistat asupra punctelor din programul său electoral susceptibile de a atrage electoratul feminin: asigurările de sănătate şi accesul la proprietate. Studiile recente dezvăluie că cele două subiecte sunt considerate drept cele mai importante criterii de selecţie a candidatului în rândul femeilor indecise din punct de vedere electoral.

"Visul de a poseda o locuinţă nu trebuie să dispară sub greutatea rambursării creditelor imobiliare", a declarat McCain, revenind asupra propunerii sale de cumpărare de către stat a împrumuturilor ipotecare problematice pentru a pune capăt crizei financiare.

Problema accesului la proprietate este "un subiect presant pentru noi toţi şi, în special, pentru alegătoarele care nu aparţin nici unui partid", a subliniat preşedintele Partidului Republican.

Consilierii lui McCain au subliniat că propunerea avansată, marţi, de candidatul republican este asemănătoare celei prezentate în timpul alegerilor primare de către democrata Hillary Clinton, dintr-un motiv bine întemeiat. După retragerea senatorului de New York, tabăra republicană încearcă să profite de dezamăgirea unei părţi a electoratului feminin democrat după retragerea acesteia.

Alegerea lui Sarah Palin în tandemul prezidenţial sugerează în mod clar obiectivul de seducere a electoratului feminin stabilit de McCain.

"Hillary a făcut 18 milioane de fisuri în tavanul de sticlă (care le împiedică pe femei să urce treptele ierarhiei). Dar femeile din America nu se opresc aici. Putem sparge acest tavan pentru totdeauna", a declarat Palin în cursul unui miting în statul Ohio, făcând referire la cele 18 milioane de voturi primite de Hillary Clinton în cursul alegerilor primare.

Deşi nominalizarea sa a suscitat o anumită reacţie pozitivă în rândul electoratului feminin, toate sondajele dezvăluie că efectul Palin este nul printre americance. Sarah Palin este mai populară printre bărbaţi, decât printre femei.

Studiile arată că majoritatea femeilor care au susţinut-o pe Hillary Clinton se pronunţă în favoarea dreptului la avort şi la instituirea unor asigurări de sănătate universale, două teme combătute însă de Sarah Palin.

Alegătoarele "ar fi putut fi interesate de alegerea unei femei (în tandemul republican), dar ele votează în funcţie de programele" electorale, a precizat Celinda Lake, expertă în strategii electorale.

În cursul dezbaterii de marţi, Obama a făcut declaraţii mult mai concrete pe tema asigurărilor de sănătate, evocând decontarea cheltuielilor pentru mamografii sau a taxelor de maternitate, cuvinte care nu au fost niciodată pronunţate de John McCain.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici