Johnson & Johnson oferă 9 miliarde de dolari pentru a „rezolva” acuzaţiile de cancer

Johnson & Johnson a propus să plătească aproape 9 miliarde de dolari pentru a rezolva zecile de mii de procese cu care se confruntă în America de Nord şi care susţin că pudra sa pentru copii şi alte produse pe bază de talc provoacă cancer.

2082 afișări
Imaginea articolului Johnson & Johnson oferă 9 miliarde de dolari pentru a „rezolva” acuzaţiile de cancer

Johnson & Johnson oferă 9 miliarde de dolari pentru a „rezolva” acuzaţiile de cancer

Gigantul din domeniul sănătăţii a declarat că încă mai crede că pretenţiile sunt "speculative", dar speră că noua ofertă de soluţionare va ajuta la încheierea luptei juridice.

Cifra reprezintă o creştere importantă faţă de suma de 2 miliarde de dolari propusă anterior, notează BBC.

Noua ofertă se bucură de un sprijin semnificativ din partea persoanelor implicate în acest caz, a declarat compania.

Compania se confruntă cu peste 40.000 de procese din partea unor foşti clienţi care susţin că utilizarea pudrei sale pentru copii pe bază de talc a provocat cancer, inclusiv unii care susţin că produsul conţinea azbest, care cauzează cancer.

Compania a oprit vânzările în SUA ale pudrei sale pentru bebeluşi pe bază de talc în 2020, invocând "dezinformarea" care a diminuat cererea pentru acest produs, aplicat pentru a preveni erupţiile cutanate la scutec şi pentru alte utilizări cosmetice. Anul trecut, compania a anunţat că intenţionează să pună capăt vânzărilor la nivel global.

Înainte de această decizie, compania a vândut pudra pentru bebeluşi timp de aproape 130 de ani. Aceasta continuă să vândă o versiune a produsului care conţine amidon de porumb.

Compania a încercat să rezolve procesele în 2021, după ce a creat o filială responsabilă de revendicări. Dar eforturile au întâmpinat probleme după ce o hotărâre anterioară a unui tribunal a constatat că filiala nu se afla în dificultate financiară şi nu putea folosi sistemul de faliment pentru a rezolva procesele.

"Compania continuă să creadă că aceste revendicări nu au valoare ştiinţifică", a declarat Erik Haas, vicepreşedinte mondial pentru litigii la Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson a declarat că a câştigat majoritatea proceselor privind talcul, dar a rămas cu unele pierderi semnificative, inclusiv o decizie în care 22 de femei au primit o sentinţă de peste 2 miliarde de dolari.

Johnson & Johnson a declarat că a avut angajamente din partea a aproximativ 60.000 de reclamanţi actuali pentru a susţine noile condiţii de soluţionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici