Josef Fritzl susţine că naziştii sunt responsabili pentru faptele sale

Austriacul Josef Fritzl a declarat că naziştii sunt cei responsabili pentru încarcerarea fiicei sale timp de 24 de ani deoarece aceştia i-au inspirat "un nivel ridicat de decenţă şi verticalitate morală".

13 afișări
Imaginea articolului Josef Fritzl susţine că naziştii sunt responsabili pentru faptele sale

Josef Fritzl susţine că naziştii sunt responsabili pentru faptele sale (Imagine: Mediafax Foto)

El a declarat într-un interviu acordat revistei austriece News, transmis publicaţiei prin intermediul avocatului său, că el a "salvat-o" pe fiica sa Elizabeth de "mersul în baruri ponosite" şi de "fumat şi băut".

Potrivit The Daily Mirror, bărbatul a spus că a decis să-şi închidă fata pentru că aceasta începuse să "încalce regulile", într-o rebeliune specifică vârstei. Ea mergea în baruri, consuma alcool, fuma şi fugise de acasă de câteva ori, potrivit tatălui său.

Fritzl a declarat că a avut grijă de fiica sa şi de cei şase copii, aducându-le flori, cărţi şi jucării în pivniţa de sub locuinţa sa din Amstetten. El a dezvăluit că se uita cu copii la desene animate în timp ce Elizabeth pregătea mâncarea lor preferată pe care o serveau apoi cu toţii în jurul mesei.

El a explicat că nu a avut niciodată intenţia de a o viola pe fiica sa, explicându-şi gestul printr-o dorinţă "copleşitoare" pentru "fructul interzis" care s-a transformat într-o obsesie.

Poliţia austriacă susţine că Josef Fritzl ar fi amenajat pivniţa în care a fost încarcerată fiica sa, Elisabeth, încă din 1978, când aceasta avea numai 12 ani.

Josef Fritzl a recunoscut, în faţa anchetatorilor, toate aceste cruzimi, dar a precizat că soţia sa, Rosemarie, nu a fost în niciun fel implicată şi nu a ştiut că la subsolul casei sale se află sechestrată fiica sa, împreună cu copiii pe care i-a avut cu tatăl său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici