Josep Borrell observă o "uşoară ameliorare" în interacţiunile cu ministrul de Externe al Rusiei

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a afirmat vineri că a observat o "uşoară ameliorare" în relaţia cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la reuniunea G20 din India.

465 afișări
Imaginea articolului Josep Borrell observă o "uşoară ameliorare" în interacţiunile cu ministrul de Externe al Rusiei

Josep Borrell observă o "uşoară ameliorare" în interacţiunile cu ministrul de Externe al Rusiei

Referindu-se la interacţiunile cu Serghei Lavrov de la reuniunea Grupului naţiunilor puternic dezvoltate şi emergente (G20), desfăşurată joi în New Delhi, Borrell a afirmat că a observat o îmbunătăţire. "De data aceasta, cel puţin a rămas şi a ascultat. Este o uşoară ameliorare. Cred că este mai mult decât nimic", a declarat Borrell, citat de cotidianul Le Monde.

Oficialul UE a explicat că nu ar fi oportună excluderea Rusiei din Grupul G20. "Trebuie să menţinem mijloacele de a vorbi sau cel puţin pe cele de a ne asculta", a subliniat Borrell.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a avut o scurtă întrevedere, joi, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la reuniunea G20 din India.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici