Joseph Biden intenţionează să creeze un departament executiv pentru probleme climatice - presă

  • Bloomberg şi Politico.com: Joseph Biden intenţionează să creeze un departament executiv pentru probleme climatice
  • Noul departament federal s-ar putea numi "Oficiul Casei Albe pentru Mobilizare în domeniul Climatic"
  • Analist: "Clima trebuie să fie lentila prin care viitorul preşedinte al SUA abordează întreaga politică internă şi economică"
236 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden intenţionează să creeze un departament executiv pentru probleme climatice - presă

FOTO: Profimedia

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, intenţionează să creeze un departament special al Casei Albe pentru protecţia mediului şi energie dacă va deveni preşedinte, afirmă surse citate de agenţia Bloomberg şi site-ul Politico.com.

Noul departament federal, care s-ar putea numi "Oficiul Casei Albe pentru Mobilizare în domeniul Climatic", va avea rolul coordonării eforturilor de contracarare a încălzirii globale, afirmă surse din cadrul echipei de campanie a lui Joseph Biden.

Printre persoanele care ar putea conduce noul departament figurează fostul secretar de Stat John Kerry, care a contribuit la negocierea Acordului climatic de la Paris, guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, sau John Podesta, fostul şef al Cancelariei Casei Albe în mandatul fostul preşedinte Bill Clinton.

Decizia de înfiinţare a unui departament de acest fel are scopul de a asigura că problematica în domeniul mediului se va număra printre priorităţi în agenţii guvernamentale responsabile de energie, afaceri interne, comerţ şi apărare.

"Clima trebuie să fie lentila prin care viitorul preşedinte al SUA abordează întreaga politică internă şi economică, inclusiv investiţiile, reglementările şi coordonarea între agenţiile guvernamentale federale", apreciază Bracken Hendricks, analist la Institutul Roosevelt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici