Juan Guaido plănuieşte să se întoarcă în Venezuela în pofida ameninţărilor

Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela şi preşedinte autoproclamat, a declarat joi că plănuieşte să se întoarcă în Venezuela în pofida ameninţărilor împotriva sa şi a familiei sale, relatează publicaţia Bloomberg.

1500 afișări
Imaginea articolului Juan Guaido plănuieşte să se întoarcă în Venezuela în pofida ameninţărilor

Juan Guaido plănuieşte să se întoarcă în Venezuela în pofida ameninţărilor

Juan Guaido riscă să fie arestat la întoarcerea în Venezuela deoarece a încălcat interdicţia de părăsire a ţării impusă de Curtea de Justiţie din Venezuela. Guaido a anunţat că atât el, cât şi familia sa, au primit ameninţări, dar nu a oferit detalii.

Liderul autoproclamat a efectuat o vizită oficială în Brazilia pentru o întâlnire oficială cu preşedintele Jair Bolsonaro şi mai mulţi oficiali brazilieni. Juan Guaido plănuieşte să viziteze în următoarea perioadă mai multe state din America Latină pentru a discuta despre rezolvarea crizei din Venezuela.

În urma discuţiei cu Bolsonaro, Guaido a declarat că nu există posibilitatea dialogului cu preşedintele Nicolas Maduro şi cu membrii Guvernului condus de acesta. Bolsonaro a transmis că doreşte reîntoarcerea la „libertate, democraţie şi prosperitate” în Venezuela.

Guaido a declarat că regimul preşedintelui Nicolas Maduro este „slab şi nu are susţinerea cetăţenilor şi a comunităţii internaţionale”. Preşedintele autoproclamat a cerut liderilor mondiali să impună sancţiuni împotriva lui Maduro, pentru a pune presiune pe acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici