Jubileul de diamant al Elisabetei a II-a, sărbătorit în Parlamentul britanic. Ce mesaj a transmis regina la 60 de ani de la urcarea pe tron - FOTO

Regina Elisabeta a II-a a reiterat marţi, la Londra, devotamentul său pentru slujirea ţării, într-o intervenţie în cadrul Parlamentului britanic, la 60 de ani de la întronizare.

833 afișări
Imaginea articolului Jubileul de diamant al Elisabetei a II-a, sărbătorit în Parlamentul britanic. Ce mesaj a transmis regina la 60 de ani de la urcarea pe tron - FOTO

Jubileul de diamant al Elisabetei a II-a, sărbătorit în Parlamentul britanic. Ce mesaj a transmis regina la 60 de ani de la urcarea pe tron (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Regina, în vârstă de 85 de ani, s-a declarat "foarte emoţionată pentru cadoul splendid" oferit de parlamentari şi dezvăluit în cursul unei ceremonii la Westminster Hall.

Aproximativ 1.600 de parlamentari, lideri religioşi şi diplomaţi, precum şi premierul David Cameron au asistat la ceremonia în cursul căreia preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului i-au adus elogii reginei.

"Ne amintim aici de trecutul nostru, de continuitatea istoriei naţionale şi de virtuţile determinării, inventivităţii şi toleranţei care marchează istoria noastră", a declarat regina.

"Am avut privilegiul de a trăi unele episoade ale acestei istorii şi, împreună cu familia mea, îmi dedic viaţa ţării şi poporului, pentru anii viitori", adaugă ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici