Judecător american suspendat pentru că i-a făcut o favoare unui diplomat român

Un judecător american din Philadelphia a fost suspendat timp de trei luni pentru că a emis, fără bază legală, un ordin de restricţie drept favoare pentru un diplomat român ce era îngrijorat de comportamentul unei persoane cu care fiica lui se vedea, informează Columbia Missourian.

32 afișări
Imaginea articolului Judecător american suspendat pentru că i-a făcut o favoare unui diplomat român

Judecător american suspendat pentru că i-a făcut o favoare unui diplomat român

Judecătorul James DeLeon a fost pus şi sub supravegherea statului, până la expirarea mandatului său, în 2012.

 

DeLeon a emis, în 2005, un ordin de restricţie pentru proprietarul francez al unei tabere de vară pentru elevi, care ar fi avut un "contact verbal nedorit" cu fiica adolescentă a lui George P. Sfedu, consul român în oraşul Philadelphia.

Magistratul i-a spus francezului Lee Corley că nu are voie să se apropie de fată şi că, dacă încalcă decizia, va fi arestat. Corley a angajat un avocat pentru a ataca ordinul, însă DeLeon l-a ţinut în aşteptare cinci luni.

Judecătorul a recunoscut că a făcut un lucru "extrem de stupid", iar Curtea Judicială Disciplinară a renunţat la cea mai gravă acuzaţie împotriva lui - de pătare a reputaţiei unui oficiu judicial prin comportament neconstituţional. Dacă ar fi fost găsit vinovat de această acuzaţie, DeLeon ar fi fost exclus din barou şi i s-ar fi refuzat dreptul la pensie.

Curtea i-a ordonat lui DeLeon să plătească daune lui Corley, care s-a declarat dezamăgit că judecătorul va practica, în continuare, meseria, însă a recunoscut justeţea comitetului disciplinar.

"Au lansat un mesaj clar pentru toţi judecătorii: că acest comportament nu va fi tolerat", a afirmat Corley.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici