Judecător: Emirul Dubaiului a ordonat răpirea a două fiice şi a orchestrat intimidarea soţiei sale

Emirul Dubaiului a ordonat răpirea a două fiice şi a orchestrat o campanie de intimidare împotriva fostei sale soţii, a decis un judecător britanic, ceea ce poate fi o lovitură majoră pentru reputaţia de reformator a şeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum, anunţă Reuters.

5757 afișări
Imaginea articolului Judecător: Emirul Dubaiului a ordonat răpirea a două fiice şi a orchestrat intimidarea soţiei sale

Judecător: Emirul Dubaiului a ordonat răpirea a două fiice şi a orchestrat intimidarea soţiei sale

Judecătorul Andrew McFarlane a acceptat o serie de acuzaţii făcute de fosta soţie a şeicului, prinţesa Haya bint al-Hussein, în timpul unui proces de custodie asupra celor doi copii ai lor la Înalta Curte din Londra.

Prinţesa Haya a fugit la Londra, pe 15 aprilie anul trecut, cu copiii, Jalila, 12 ani şi Zayed, 8 ani. Prinţesa a cerut unui tribunal de la Londra un ordin de protecţie împotriva căsătoriei forţate.

McFarlane a declarat că a acceptat afirmaţia că Mohammed a aranjat ca fiica sa Shamsa, pe atunci în vârstă de 18 ani, să fie răpită pe străzile oraşului Cambridge în 2000 şi să fie adusă în Dubai.

Judecătorul spune că şeicul a aranjat ca sora mai mică a lui Shamsa, Latifa, să fie răpită de la bordul unui vas aflat în ape internaţionale de către forţele indiene în 2018 şi s-a întors în emirat, într-o a doua încercare eşuată de evadare.

Ambele au fost „lipsite de libertate”, a spus McFarlane.

Într-o declaraţie şeicul a apreciat că hotărârea prezintă „doar o parte a poveştii”, că demersul nu îi protejează pe copiii săi „de atenţia mass-media în modul în care sunt protejaţi alţi copii în Regatul Unit”.

Judecătorul McFarlane consideră că şeicul a supus-o pe Haya unei campanii de intimidare care a făcut-o să se teamă pentru viaţa ei.

Hotărârea nu stabileşte o vinovăţie de natură penală, dar va aduce o lovitură reputaţiei şeicului, considerată la nivel global ca forţa vizionară din spatele saltului pe care l-a făcut Dubaiul pe scena internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
emir dubai,
proces,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici