Julian Assange a cerut permisiunea de a face apel la hotărârea de a fi extrădat în Statele Unite

  • Avocaţii lui Julian Assange solicită recurs la hotărârea Marii Britanii de a-l extrăda în SUA
  • Fondatorul WikiLeaks a depus o cerere pentru a face apel la hotărârea recentă care deschide calea extrădării.
832 afișări
Imaginea articolului Julian Assange a cerut permisiunea de a face apel la hotărârea de a fi extrădat în Statele Unite

Echipa juridică a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a depus o cerere la Curtea Supremă a Marii Britanii, după ce o instanţă inferioară a decis luna aceasta că poate fi extrădat în Statele Unite sub acuzaţia de spionaj, potrivit Al Jazeera. Avocaţii au cerut joi permisiunea de a face apel la hotărârea Înaltei Curţi, argumentând că garanţia Statelor Unite că Julian Assange nu va fi supus la condiţii extreme de închisoare este condiţională şi ar putea fi schimbată la discreţia autorităţilor americane.

Stella Moris, avocată şi mama celor doi copii ai lui Assange, a declarat că nu este de aşteptat să se ia o decizie înainte de a treia săptămână a lunii ianuarie. Curtea Supremă este ultima instanţă de apel a Marii Britanii.

Autorităţile americane îl acuză pe Assange, în vârstă de 50 de ani, de 18 capete de acuzare după publicarea a mii de documente clasificate în perioada 2010-2011, despre care au spus că au pus vieţi în pericol. Pe 10 decembrie Washingtonul a câştigat un recurs pentru extrădarea sa şi Assange este mai aproape de a se confrunta cu acuzaţiile penale din SUA. Assange ar putea fi închis până la 175 de ani în SUA, deşi este dificil de estimat pedeapsa exactă. Autorităţile americane au mai spus că Assange, născut în Australia, ar putea fi transferat acolo pentru a-şi ispăşi pedeapsa dacă va fi găsit vinovat.

Julian Assange speră să aibă câştig de cauză datorită stării de sănătate deteriorate şi a riscului de sinucidere. Acesta a suferit un accident vascular cerebral în prima zi a apelului la Înalta Curte, în timp ce se afla în închisoarea de maximă securitate Belmarsh, situată lângă Londra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici