Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, după cea mai mare scurgere de informaţii de la CIA: Agenţia de Informaţii a SUA suferă de "incompetenţă devastatoare"

Agenţia Centrală de Informaţii din SUA suferă de o "incompetenţă devastatoare", afirmă fondatorul site-ului pentru transparenţă WikiLeaks, Julian Assange, după ce organizaţia sa a dezvăluit o serie de documente despre tehnicile de spionaj cibernetic utilizate de CIA.

3021 afișări
Imaginea articolului Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, după cea mai mare scurgere de informaţii de la CIA:  Agenţia de Informaţii a SUA suferă de "incompetenţă devastatoare"

CIA suferă de "incompetenţă devastatoare", acuză Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Este un act de incompetenţă devastatoare să creezi un asemenea arsenal şi să îl păstrezi în acelaşi loc", a declarat Julian Assange, potrivit cotidianului Le Figaro, într-o conferinţă de presă organizată prin videotelefon din Ambasada Ecuadorului în Londra, unde s-a refugiat din 2012.

Site-ul pentru transparenţă WikiLeaks a dezvăluit marţi 8.761 de documente secrete ale CIA. Potrivit unor documente, Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite (CIA) a dezvoltat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor. De asemenea, CIA ar utiliza Consulatul american din oraşul german Frankfurt pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj şi pentru lansarea de atacuri cibernetice în Europa, Orientul Mijlociu şi China.

Julian Assange a declarat că WikiLeaks va oferi companiilor care dezvoltă sisteme de securitate informatică date din documentele CIA pentru a le ajuta să remedieze vulnerabilităţile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Hackerii CIA par să profite de unele deficienţe ale produselor antivirus, arată documentele dezvăluite de WikiLeaks, enumerând o serie de sisteme de protecţie, precum Comodo, Kaspersky, Avira, AVG, F-Secure şi Bitdefender. Însă un schimb de mesaje dezvăluit de WikiLeaks sugerează, potrivit agenţiei The Associated Press, că sistemele de securitate cibernetică furnizate de Bitdefender ar bloca tentativele de spionaj ale CIA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici