Julian Assange îi recomandă lui Edward Snowden "să fie foarte prudent" dacă pleacă din Rusia

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, i-a recomandat joi americanului Edward Snowden să fie "extrem de prudent" dacă decide să plece din Rusia, care tocmai i-a reînnoit azilul şi îi permite să călătorească în străinătate.

629 afișări
Imaginea articolului Julian Assange îi recomandă lui Edward Snowden "să fie foarte prudent" dacă pleacă din Rusia

Edward Snowden (Imagine; Mediafax Foto/AFP)

Căutat de Statele Unite după ce a dezvăluit operaţiunile ample de spionaj electronic desfăşurate de serviciile americane de informaţii la nivel mondial, Snowden trebuie să ia măsuri pentru a-şi apăra "integritatea fizică", a adăugat Assange, care a participat prin videoconferinţă la un forum asupra libertăţii de exprimare în Mexic.

Julian Assange, în vârstă de 43 de ani, s-a refugiat din iunie 2012 în ambasada Ecuadorului din Londra pentru a scăpa de o convocare a justiţiei suedeze într-un scandal sexual, temându-se că această afacere va conduce la extrădarea sa în Statele Unite, unde este urmărit după ce WikiLeaks a dezvăluit mii de documente confidenţiale americane.

Avocatul lui Snowden a anunţat joi dimineaţă că clientul său poate să rămână încă trei ani în Rusia, unde s-a refugiat de un an, cu permisiunea de a călători, munci şi chiar să cotizeze pentru pensie.

Faptul că ţările europene au refuzat să-l primească pe Snowden arată că "le este prea frică de Statele Unite", a apreciat Julian Assange.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici