Julian Assange îi recomandă lui Edward Snowden să fugă în Rusia sau în America Latină

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, îi recomandă lui Edward Snowden, sursa informaţiilor despre programul secret de supraveghere a comunicaţiilor, să fugă în Rusia sau în America de Sud, conform unui interviu acordat postului rus RT.

785 afișări
Imaginea articolului Julian Assange îi recomandă lui Edward Snowden să fugă în Rusia sau în America Latină

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat în legătură cu recenta declaraţie a purtătorului de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, conform căruia Moscova ar fi dispusă să analizeze eventuala cerere de azil a lui Snowden, Assange a răspuns: "Ar fi bine să examineze această propunere sau oferte similare din America de Sud".

"Snowden este într-o situaţie dificilă în Hong Kong", a spus Assange, sugerând că Guvernul chinez ar putea accepta să îl extrădeze în Statele Unite.

Edward Snowden, 29 de ani, angajat al Agenţiei Naţionale pentru Securitate din SUA, a dezvăluit că el este sursa informaţiilor despre programul american de supraveghere a comunicaţiilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici