Julian Assange promite publicarea a sute de documente "sensibile" privind Israelul

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a promis la postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar că site-ul său va publica sute de documente "sensibile" privind Israelul, afirmând că nu a încheiat niciun acord de a nu dezvălui informaţii despre această ţară.

83 afișări
Imaginea articolului Julian Assange promite publicarea a sute de documente "sensibile" privind Israelul

Julian Assange promite publicarea a sute de documente "sensibile" privind Israelul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Citat joi de site-ul televiziunii Al-Jazeera, Julian Assange a afirmat că WikiLeaks dispune de documente "sensibile şi clasificate" privind războiul israelian din Liban din 2006 şi asasinarea în ianuarie la Dubai a unui membru Hamas, Mahmoud al-Mabhouh, atribuită Mossadului.

El a negat existenţa oricărei înţelegeri cu Israelul de a nu publica documente privind statul evreu şi a spus că deţine 3.700 de astfel de documente. "Nu avem niciun acord secret cu o altă ţară", a declarat el, potrivit unei traduceri în arabă a declaraţiilor sale.

"Nu avem niciun contact direct sau indirect cu israelienii", a subliniat el, precizând că ceea ce a fost deja publicat despre Israel nu constituie decât 2 la sută din documentele pe care le deţine WikiLeaks despre această ţară.

Potrivit uneia dintre notele diplomatice americane publicate recent de WikiLeaks, membri Fatah, partidul preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, au cerut Israelului să atace mişcarea rivală Hamas în 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici