Jumătate din regiunea Kiev va rămâne fără energie electrică timp de câteva zile - guvernator

Aproximativ jumătate din regiunea care înconjoară capitala ucraineană va rămâne fără electricitate în următoarele zile, în urma atacurilor cu rachete ruseşti asupra instalaţiilor electrice, a declarat guvernatorul regiunii Kiev, conform Reuters.

238 afișări
Imaginea articolului Jumătate din regiunea Kiev va rămâne fără energie electrică timp de câteva zile - guvernator

Jumătate din regiunea Kiev va rămâne fără energie electrică timp de câteva zile - guvernator

Atacurile de luni, care au aruncat din nou părţi ale Ucrainei în întunericul îngheţat, au fost cele mai recente dintr-o serie de atacuri care au lovit infrastructuri critice şi au tăiat căldura şi apa pentru multe persoane.

Kievul, un oraş cu aproximativ 3 milioane de locuitori, pare să fi scăpat de pagube grave. Dar regiunea Kiev, care nu include capitala şi care avea o populaţie de aproximativ 1,8 milioane de locuitori înainte de război, a fost grav afectată.

"În următoarele zile, aproximativ jumătate din regiune va rămâne fără electricitate", a declarat Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Moscova neagă că intenţia sa este de a răni civilii, dar a declarat că suferinţa acestora nu va lua sfârşit decât dacă Ucraina va ceda la cererile Rusiei.

DTEK, cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, a fost nevoit să deconecteze o instalaţie de la reţeaua electrică din cauza daunelor provocate de atacurile de luni şi a declarat că instalaţia a fost lovită de 17 ori în ultimele două luni.

Volodymyr Kudritsky, şeful operatorului reţelei naţionale de energie electrică Ukrenergo, a declarat că Rusia a lansat în mod deliberat atacurile în momentul în care temperatura a scăzut sub zero grade.

"Este nevoie de o zi sau două pentru a restabili generarea normală în sistem", a declarat Kudritsky pentru televiziunea ucraineană.

Pagube au fost raportate şi în alte regiuni, inclusiv în sud şi sud-est, unde au avut loc unele dintre cele mai aprige lupte între forţele ucrainene şi ruse, ceea ce a provocat avertismente privind noi pene de curent de urgenţă.

Toate staţiile de pompare a apei şi liniile de rezervă din regiunea Odesa au rămas fără energie electrică, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă, a anunţat compania de apă pe Telegram.

În Kramatorsk, un oraş din regiunea Doneţk aflat sub controlul Ucrainei, 370 de blocuri de apartamente au rămas fără căldură din cauza întreruperilor de curent, a declarat primarul oraşului.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici