Jurnalist japonez, expulzat de autorităţile ruse. Bărbatul a fost acuzat de spionaj

Rusia a anunţat marţi că a expulzat un jurnalist japonez care încercase să obţină informaţii secrete în legătură cu capabilităţile militare ruse în Orientul Îndepărtat, a informat agenţia de ştiri RIA, citată de Reuters.

448 afișări
Imaginea articolului Jurnalist japonez, expulzat de autorităţile ruse. Bărbatul a fost acuzat de spionaj

Rusia a expulzat un jurnalist japonez acuzat de spionaj

Jurnalistul expulzat lucra pentru agenţia niponă de ştiri Kyodo, a anunţat agenţia, care a negat acuzaţia de presupus spionaj.

Kyodo nu a făcut publică identitatatea jurnalistului, dar a transmis că acesta a fost reţinut pe data de 25 decembrie în Vladivostok şi eliberat după o audiere de cinci ore. Apoi, i s-a comunicat că trebuie să părăsească Rusia în termen de 72 de ore.

”Din motive de siguranţă, acesta a părăsit ţara ziua următoare. Înţelegem că el a fost angrenat în activtăţi jurnalistice normale”, a precizat Kyodo într-un comunicat.

Ministrul rus de Externe l-a convocat pe un oficial al ambasadei Japoniei să facă un protest diplomatic oficial cu privire la incident, a informat RIA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici