Jurnalist român la France Télévisions: Au fost atentate în şapte zone din Paris. HARTA ATACURILOR

Atacuri armate au avut loc vineri seară în şapte puncte din Paris, spune un jurnalist român de la France Télévisions, adăugând că este pentru prima dată când Franţa decretează stare de urgenţă, în baza unei legi din 1955, iar populaţia este anunţată prin toate canalele media să nu iasă din case.

7544 afișări
Imaginea articolului Jurnalist român la France Télévisions: Au fost atentate în şapte zone din Paris. HARTA ATACURILOR

Jurnalist român la France Télévisions: Au fost atentate în şapte zone din Paris

Jurnalistul Dorin Ilie de la France Télévisions a declarat, vineri noapte, pentru MEDIAFAX că Prefectura Poliţiei din Paris anunţă pe toate canalele media ca populaţia să nu iasă din case, fiind mobilizată armata, în condiţiile în care a fost decretată stare de urgenţă în Franţa, pentru prima dată, printr-o lege din 1955.

El a precizat că atacuri armate au avut loc vineri seară în şapte puncte din Paris, situaţia cea mai delicată fiind la Bataclan, unde au fost luate ostatice sute de persoane.

"Se pare că aceşti terorişti nu sunt persoane cu care se poate negocia, nu se ştie dacă au şi bombe. Un martor care a reuşit să iasă spunea că două-trei persoane au intrat în sală înarmate şi au început să deschidă focul în mulţime. În acelaşi timp, a avut loc şi o explozie în teatru", a spus jurnalistul.

Potrivit acestuia, atacuri au avut loc în şapte puncte din Paris, iar în zona "Stade de France" au avut loc şi trei explozii soldate cu 18 morţí. Un martor relatează că două dintre explozii au fost provocate de doi bărbaţi kamikaze.

Agenţia France Press a publicat pe contul său de Twitter o hartă a locaţiilor în care au avut loc atentatele teroriste.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici