Jurnalişti arestaţi la un protest topless al feministelor ucrainene în Belarus - VIDEO

Poliţia din Belarus a arestat luni mai mulţi jurnalişti care acopereau o acţiune de protest cu sânii goi a unor feministe ucrainene, organizată în faţa sediului serviciilor speciale belaruse (KGB), a declarat telefonic un fotoreporter al agenţiei reţinut într-un comisariat.

449 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti arestaţi la un protest topless al feministelor ucrainene în Belarus - VIDEO

Jurnalişti arestaţi la un protest topless al feministelor ucrainene vizându-l pe Aleksandr Lukaşenko

Jurnaliştii erau prezenţi la o manifestaţie a unor activiste din cadrul mişcării ucrainene Femen. Acestea s-au dezbrăcat, la Minsk, pentru a marca alegerea contoversată, în urmă cu un an, a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, pentru un nou mandat de patru ani.

Cunoscute pentru aceste proteste insolite, activistele ucrainene au reuşit să fugă, dar cel puţin şase jurnalişti, inclusiv doi reprezentanţi ai presei occidentale, au fost arestaţi.

Potrivit fotoreporterului AFP, poliţiştii nu au explicat care este motivul arestării jurnaliştilor, dar încercau să şteargă fotografiile pe care aceştia le-au făcut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici