Jurnaliştii străini au sosit pentru a asista la DEZAFECTAREA poligonului atomic din Coreea de Nord - FOTO

Un grup de jurnalişti străini a sosit marţi în Coreea de Nord pentru a asista la dezafectarea poligonului de teste atomice de la Punggye-ri, acţiune programată să aibă loc în cursul acestei săptămâni, informează agenţia de ştiri Dpa.

2307 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii străini au sosit pentru a asista la DEZAFECTAREA poligonului atomic din Coreea de Nord - FOTO

Jurnalişti străini au sosit pentru a asista la dezafectarea poligonului atomic din Coreea de Nord - FOTO

Opt echipe de jurnalişti din SUA, Marea Britanie, China şi Rusia au sosit cu o cursă aeriană de la Beijing, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Michael Greenfield, producător media al postului Sky News.

La bordul aeronavei nu se afla însă niciun jurnalist sud-coreean, Phenianul refuzând să accepte lista de participanţi propusă de Seul.

 

 

 

 

Coreea de Nord a anulat săptămâna trecută discuţiile la nivel înalt cu Coreea de Sud, în semn de protest faţă de exerciţiile militare comune la care participă forţe sud-coreene şi americane.

La începutul lunii mai, Phenianul a anunţat că plănuieşte să dezafecteze poligonul de teste atomice în cursul acestei săptămâni, în semn de angajament faţă de principiul denuclearizării Coreei.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că dezafectarea poligonului ar fi "un gest foarte inteligent şi graţios".

Evenimentul ar urma să aibă loc înainte de discuţiile între Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, programate să se desfăşoare pe data de 12 iunie.

Totuşi, există indicii că dezafectarea singurului poligon de teste atomice din Coreea de Nord este mai degrabă o acţiune simbolică, întrucât se pare că zona unde se află poligonul s-a prăbuşit parţial în urma testelor nucleare şi nu mai este utilizabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici