Jurnalistul de investigaţii Ivan Golunov a fost plasat în arest la domiciliu, la Moscova | VIDEO

Jurnalistul rus de investigaţii Ivan Golunov a fost plasat în arest la domiciliu pentru două luni, fiind cercetat pentru trafic de droguri, în timp ce o instanţă din Moscova a respins cererea investigatorilor de reţinere, relatează Reuters.

527 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul de investigaţii Ivan Golunov a fost plasat în arest la domiciliu, la Moscova | VIDEO

Jurnalistul de investigaţii Ivan Golunov a fost plasat în arest la domiciliu, la Moscova

Golunov, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut joi în centrul Moscovei, în rucsacul său fiind găsite droguri, potrivit poliţiei şi a angajatorului său, portalul online de ştiri Meduza, cu sediul în Letonia.

Avocatul lui Golunov, care este cunoscut pentru investigarea presupuselor fapte de corupţie din rândul autorităţílor de la Moscova, a declarat că bănuieşte că poliţia i-a plasat drogurile clientului său şi că Golunov a fost agresat fizic.

Golunov neagă acuzaţiile. Îmbrăcat în blugi albastri şi un tricou negru, acesta le-a spus oamenilor prezenţi în instanţă în timpul unei pauze că a primit ameninţări în legătură cu o anchetă privind industria serviciilor funerare.

"Nu am comis o crimă, sunt gata să colaborez cu ancheta, nu am nimic de-a face cu drogurile", a spus Golunov, citat de agenţiile ruse de ştiri.

Golunov este acuzat de trafic de droguri, iar anchetatorii au cerut instanţei să-l ţină în arest timp de două luni.

Taguri:
rusia,
jurnalist,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici