Justin Trudeau şi Enrique Pena Nieto au avut o convorbire telefonică

Enrique Pena Nieo, preşedintele mexican, a avut o discuţie telefonică cu premierul canadian, Justin Trudeau, pentru consolidarea relaţiilor între cele două state, informează Guvernul din Mexic, citat de Reuters.

6665 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau şi Enrique Pena Nieto au avut o convorbire telefonică

Justin Trudeau şi Enrique Pena Nieto au avut o convorbire telefonică

Pena Nieto ”a reiterat dorinţa Guvernului mexican de a continua consolidarea relaţiilor”, potrivit comunicatului guvernamental.

”Ambii lideri au căzut de acord să păstreze un contact nemijlocit şi să intensifice munca ambelor echipe în cadrul procesului de integrare al unei Americi de Nord mai puternice şi mai prospere”, conform aceluiaşi comunicat.

Convorbirea telefonică a avut loc în urma ameninţărilor preşedintelui american, Donald Trump, de a retrage SUA din Acordul Comercial Nord-American (NAFTA), semnat cu Mexicul şi Canada, în cazul în care nu poate renegocia în favoarea statului american.

Oficialii canadieni au declarat că se vor concentra pe menţinerea relaţiilor cu SUA în timpul renegocierilor pentru NAFTA şi s-ar putea să nu poată evita vizarea Mexicului de către Administraţia Donald Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut joi Mexicului să anuleze întrevederea pe tema Acordului comercial nord-american (NAFTA) dacă statul mexican nu vrea să suporte costurile zidului de frontieră.

Donald Trump a semnat miercuri ordonanţa executivă care prevede construirea unui zid la frontiera cu Mexicul. Lucrările pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul vor începe în "câteva luni", iar costurile vor fi suportate în final de Guvernul mexican, a afirmat preşedintele american.

Mexicul a transmis de nenumărate ori că nu va finanţa construcţia zidului de frontieră dorit de Administraţia Donald Trump pentru limitarea imigraţiei, a contrabandei şi traficului de droguri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici