Justiţia braziliană ordonă arestarea unui preot acuzat de crearea unei "închisori erotice"

Un tribunal din statul Rio de Janeiro a ordonat joi arestarea unui preot polonez în vârstă de 44 de ani, acuzat de pedofilie, argumentând că acesta transformase casa parohială în care lucra într-o "închisoare erotică".

20 afișări
Imaginea articolului Justiţia braziliană ordonă arestarea unui preot acuzat de crearea unei "închisori erotice"

Justiţia braziliană ordonă arestarea unui preot acuzat de crearea unei "închisori erotice" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În decizia judiciară ale cărei extrase au fost publicate în presă vineri, judecătorul Alexandre Abrahao subliniază că "inculpatul este o persoană care are tendinţe compulsive legate de sexul cu adolescenţii, demonstrând capacitatea acestuia de a utiliza funcţia de preot pentru a le spăla creierul".

"Acuzatul introducea această turmă de nevinovaţi în casa parohială", situată în zona de vest a Rio de Janeiro, continuă judecătorul, care susţine că "se teme" că preotul, identificat ca M.M.S, ar fi putut părăsi Brazilia, cea mai mare ţară catolică din lume.

În dosar, un tânăr a povestit că în 2007, când avea vârsta de 14 ani, preotul polonez al Bisericii Divino Espirito Santo din Realengo (zona de vest) l-a condus în casa parohială care era goală. După ce i-a pus cătuşe, l-a forţat să accepte acte sexuale deviante. În faţa refuzului adolescentului de a avea o relaţie sexuală, el i-ar fi propus bani pentru a-l face să nu vorbească, după care l-a ameninţat cu moartea în zilele următoare. "Ştiu deja ce flori voi depune pe sicriul său", i-ar fi spus preotul.

Dacă va fi condamnat, preotul riscă până la zece ani de închisoare.

Vineri, poliţia patrula prin cartier în căutarea preotului. Arhidioceza din Rio nu a făcut niciun comentariu.

Săptămâna trecută, peste 300 de episcopi din Brazilia au apărat condamnarea în justiţie a preoţilor pedofili, precum şi despăgubirea victimelor abuzurilor sexuale, în cadrul celei de-a 48-a Adunări anuale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici