Justiţia israeliană a suspendat detenţia unui jurnalist palestinian aflat în greva foamei

Justiţia israeliană a suspendat detenţia fără inculpare şi condamnare a unui jurnalist palestinian care este de 72 de zile în greva foamei şi a cărui stare de sănătate s-a deteriorat, spre îngrijorarea organismelor internaţionale, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

734 afișări
Imaginea articolului Justiţia israeliană a suspendat detenţia unui jurnalist palestinian aflat în greva foamei

Justiţia israeliană a suspendat detenţia unui jurnalist palestinian aflat în greva foamei

"Suspendăm ordinul detenţiei administrative în cazul lui Mohammed al-Qiq, din cauza stării de sănătate", a anunţat Curtea Supremă de Justiţie din Israel.

Rudele şi apropiaţii îl vor putea vizita, dar palestinianul nu va avea dreptul să părăsească în mod neautorizat Spitalul din Afula, în nordul Israelului.

Mohammed al-Qiq, în vârstă de 33 de ani, reporter la postul tv saudit Al-Majd, a fost arestat pe 21 noiembrie 2015, după ce a fost ridicat din propria locuinţă, situată în Cisiordania.

Palestinianul a fost în arest administrativ, o formă specială a detenţiei fără inculpare sau proces timp de şase luni, cu posibilitatea prelungirii pe termen nelimitat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici