Kabulul aprobă suplimentarea trupelor americane, dar vrea mobilizarea lor în sud şi în est

Guvernul afgan a aprobat duminică mobilizarea unui număr suplimentar de 20.000-30.000 de soldaţi americani în Afganistan, cerând ca aceştia să fie desfăşuraţi în sudul ţării şi la frontiera cu Pakistanul, principalele refugii ale insurgenţilor talibani.

10 afișări
Imaginea articolului Kabulul aprobă suplimentarea trupelor americane, dar vrea mobilizarea lor în sud şi în est

Kabulul aprobă suplimentarea trupelor americane, dar vrea mobilizarea lor în sud şi în est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aprobăm sporirea numărului de soldaţi americani din Afganistan", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Sultan Ahmad Baheen, "dar vrem că aceasta să se realizeze cu două condiţii".

"Prima este ca forţele să fie trimise în zonele unde sunt necesare, mai ales în provincia Helmand (sud), sau de-a lungul frontierei orientale pe unde se infiltrează terorişti în ţara noastră", a explicat el.

"În al doilea rând, această sporire (a numărului de militari americani) să contribuie la ameliorarea antrenamentului şi echipamentului forţelor de securitate naţionale afgane pentru a le permite să combată terorismul şi să apere ţara", a adăugat el.

Sâmbătă seara, şeful Statului Major Interarme american, amiralul Michael Mullen, a anunţat că Statele Unite vor trimite între 20.000 şi 30.000 de soldaţi americani suplimentari în Afganistan, până în vara anului viitor.

Citeşte şi:

SUA vor trimite până în vară între 20.000 şi 30.000 de militari în Afganistan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici