Kadhafi: Virusul A H1N1 e o armă, iar Israelul a fost în spatele asasinării lui J.F. Kennedy

Liderul libian, Muammar Kadhafi a sugerat miercuri, în discursul rostit în faţa Adunării Generale a ONU, că virusul A H1N1 este un instrument militar sau o armă corporatistă produsă în laborator şi că Israelul s-ar afla în spatele asasinării preşedintelui John F. Kennedy, în 1963, transmite CNN.

74 afișări
Imaginea articolului Kadhafi: Virusul A H1N1 e o armă, iar Israelul a fost în spatele asasinării lui J.F. Kennedy

Muammar Kadhafi: Virusul A H1N1 e o armă, iar Israelul a fost în spatele asasinării lui J.F. Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe parcursul celor 96 de minute ale discursului său, carismaticul preşedinte al Libiei, purtând inconfundabila beretă neagră şi costumul de beduin, a abordat mai multe subiecte, de la reformarea Consiliului de Securitate al ONU până la asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy şi soluţia cu un singur stat pentru israelieni şi palestinieni: Isratina.

Muammar Kadhafi a atacat dur Consiliul de Securitate al ONU, numindu-l "Consiliul Terorii", şi a acuzat Naţiunile Unite că, din momentul înfiinţării lor în 1945, nu au reuşit să prevină peste şaizeci de războaie.

El a mai cerut eliminarea dreptului de veto de care beneficiază cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate şi extinderea numărului statelor membre ale acestui organism.

Lansându-se într-o serie de teorii ale conspiraţiei, Kadhafi a sugerat că gripa A H1N1 este un instrument militar sau o armă corporatistă produsă într-un laborator şi a spus că Israelul s-ar afla în spatele asasinării preşedintelui John F. Kennedy.

De asemenea, el a spus că talibanii ar trebui să-şi poată forma un "emirat islamic" fără a fi acuzaţi că sunt terorişti. La urma urmei, a arătat el, Vaticanul a format un stat religios similar.

Liderul libian a declarat că lumea ar trebui să-l ajute pe "fiul nostru" Obama şi să ia de pe umerii Statelor Unite povara enormă a găzduirii sediului ONU.

Invocând călătoria lungă pe care a trebuit să o facă pentru a participa la reuniune, Muammar Kadhafi a sugerat că sediul Naţiunilor Unite ar trebui să fie mutat în afara New York-ului astfel încât restul lumii să nu mai fie nevoit să se confrunte cu măsurile extraordinare de securitate adoptate de Statele Unite după 11 septembrie 2001.

El a avut numai cuvinte de laudă la adresa preşedintelui Barack Obama şi şi-a exprimat temerea că Statele Unite se vor întoarce la vechile moduri de acţiune după ce acesta îşi va termina mandatul. "Am fi mulţumiţi şi fericiţi dacă Obama ar putea rămâne pentru totdeauna preşedintele Americii", a afirmat Muammar Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici