Kellyanne Conway, consiliera lui Donald Trump, este acuzată că ar fi încălcat normele de etică federale ale SUA

Kellyanne Conway, unul dintre consilierii lui Donald Trump, ar fi încălcat normele de etică federale ale SUA, joi, îndemnând oamenii să cumpere produsele de modă comercializate de Ivanka Trump, fiica preşedintelui, au declarat experţi în domeniul juridic, scrie The New York Times.

4267 afișări
Imaginea articolului Kellyanne Conway, consiliera lui Donald Trump, este acuzată că ar fi încălcat normele de etică federale ale SUA

Kellyanne Conway, consilier al lui Donald Trump, este acuzată că ar fi încălcat normele de etică federale ale SUA

"Mergi şi cumpăra lucrurile produse de Ivanka, este ceea ce aş spune", a declarat Conway în cadrul unui interviu la Fox News. "Am de gând să vă ofer o reclamă gratis: Mergeţi să cumpăraţi astăzi, oameni buni. Găsiţi totul online.”

Normele de etică federale stipulează faptul că un angajat al  ramurii executive a Guvernului nu trebuie "să nu se folosească de poziţia sa pentru propriul câştig, pentru aprobarea oricărui produs, serviciu sau firmă, sau pentru câştigul unor prieteni, rude sau persoane cu care angajatul este afiliat într-o formă neguvernamentală", au argumentat experţii juridici. Aceştia sunt de părere că Kellyanne Conway a încălcat aceste reguli, potrivit The New York Times.

"Nu te poţi gândi la un exemplu mai bun în ceea ce priveşte încălcarea acestor norme”, a declarat Laurence Tribe, profesor de drept constituţional la Harvard. "Ea încearcă, şi într-un mod destul de grosolan, să o îmbogăţească pe Ivanka Trump şi, prin urmare, familia preşedintelui."

Comentariile lui Conway au venit la o zi după ce Donald Trump a folosit atât contul personal de Twitter, cât şi pe cel de la Casa Albă, pentru a dezlănţui o campanie împotriva Nordstrom, lanţul de magazine care a scos de la vânzare linia de îmbrăcăminte şi de pantofi creată de Ivanka Trump.

El a acuzat firma de faptul că a tratat-o ​​"atât pe nedrept" pe fiica sa. Observaţiile cu privire la acest subiect ale lui Trump au ridicat în ultimul timp o serie de probleme etice cu privire la potenţialele conflicte între rolul său oficial şi interesele de afaceri ale familiei sale.

Un grup de susţinere non-profit a cerut Biroului de etică a Guvernului să investigheze dacă observaţiile lui Kellyanne Conway au trecut peste linia impusă.

Lanţul de magazine american Nordstrom a anunţat că scoate din vânzare linia de îmbrăcăminte şi de pantofi creată de Ivanka Trump, în urma vânzărilor în scădere pe care le-a înregistrat brand-ul fiicei preşedintelui Donald Trump, potrivit New York Times.

Reprezentanţii Nordstrom precizează că renunţă la în jur de 10% din brand-urile vândute în magazine anual, pentru a scoate pe piaţă o ofertă nouă. "Am hotărât să nu cumpărăm piese ale brand-ului Ivanka Trump, deoarece nu au performanţă în vânzări", afirmă Nordstrom.

Anunţul companiei vine în urma unei campanii anti-Trump, care se derulează de câteva săptămâni. Campania este organizată de un grup de activişti şi se intitulează "Grab Your Wallet.” Grupul solicită lanţurilor de magazine să înceteze să mai demareze afaceri care-l implică pe preşedintele Donald Trump sau pe vreun membru al familiei acestuia.

Pe site-ul oficial al campaniei, Grabyourwallet.org, există o listă publică a companiilor care ar trebui boicotate. Grupul de activişti acuză companiile că îl susţin pe Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici