Kenyanul suspectat de implicare în uciderea a sute de membri ai unui cult a murit după greva foamei

Un kenyan acuzat de implicare în moartea a sute de membri ai unui cult prin înfometare a murit şi el după o grevă a foamei de 10 zile în custodia poliţiei, a anunţat miercuri un procuror, citat de Reuters.

565 afișări
Imaginea articolului Kenyanul suspectat de implicare în uciderea a sute de membri ai unui cult a murit după greva foamei

Sursa foto: Twitter

Joseph Buyuka se număra printre cele 30 de persoane, printre care şi autointitulatul pastor Paul Mackenzie de la Good News International Church, aflate în arest preventiv pentru moartea a 337 de adepţi ai cultului în care adepţii erau îndemnaţi să se înfometeze.

„Poliţia crede că aceste persoane... au jucat roluri semnificative în infracţiunile care au dus la decesele şi la eliminarea ilegală a cadavrelor în Shakahola (pădure)”, se arată în documentele tribunalului despre Buyuka şi alte patru persoane arestate împreună cu el.

Autorităţile au exhumat majoritatea cadavrelor din pădurea din sud-estul Kenyei începând cu luna aprilie.

Jami Yamina, avocatul principal al acuzării, a declarat că Buyuka a murit în urmă cu două zile la un spital din Malindi, la aproximativ 116 km de oraşul portuar Mombasa, unde fusese dus dintr-o închisoare din apropiere.

„A murit ...(din cauza) ... complicaţiilor provocate de greva foamei şi de inaniţie, dar vom aştepta raportul post-mortem”, a declarat Yamina în faţa unui tribunal din Mombasa.

„Alţi doi suspecţi ... s-au îmbolnăvit şi ei. Poliţia crede că are legătură cu greva foamei”.

Mackenzie este acuzat că le-a ordonat adepţilor săi să îşi înfometeze copiii şi să facă şi ei la fel până la moarte pentru a putea ajunge în rai înainte de sfârşitul lumii.

El s-a predat poliţiei în aprilie şi luna trecută i s-a refuzat eliberarea pe cauţiune. Ceilalţi suspecţi au fost arestaţi ulterior, după ce autorităţile au început exhumările.

Lui şi celorlalţi nu li s-a cerut încă să pledeze.

Ministrul de interne Kithure Kindiki îşi exprimase îngrijorarea în luna mai că unii dintre adepţii salvaţi ai lui Mackenzie refuzau hrana. Unul dintre ei murise, a declarat el la acea vreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici