Kerry şi Lavrov au discutat despre o apropiată reuniune Ucraina-Rusia-SUA-UE

Şefii diplomaţiilor americană şi rusă, John Kerry şi Serghei Lavrov, au discutat luni despre organizarea în termen de zece zile a unei reuniuni între SUA, Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană, pentru a încerca să soluţioneze criza din Ucraina, a anunţat Departamentul de Stat american, citat de AFP.

486 afișări
Imaginea articolului Kerry şi Lavrov au discutat despre o apropiată reuniune Ucraina-Rusia-SUA-UE

John Kerry si Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei convorbiri telefonice, cei doi miniştri au "discutat despre convocarea negocierilor directe, în următoarele zece zile, între Ucraina, Rusia, Statele Unite şi UE, cu scopul de a reduce tensiunile", a declarat purtătorul de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki.

Ea a adăugat că reuniunea "va avea loc în următoarele zece zile", însă data şi programul acesteia urmează să fie stabilite.

Potrivit lui Psaki, Kerry a subliniat în cursul discuţiei cu Lavrov că protestele din estul rusofon al Ucrainei "nu par să fie o serie de evenimente spontane", ci "mai degrabă (...) par a fi o campanie bine pusă la punct, cu sprijinul Rusiei".

Anterior, Casa Albă l-a îndemnat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, să înceteze 'destabilizarea"Ucrainei, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu "escaladarea" crizei din această ţară, în contextul "presiunilor tot mai mari din partea Rusiei".

Ucraina se confrunta luni cu o ameninţare de secesiune a zonelor rusofone de la frontiera cu Rusia, unii manifestanţi proclamând o "republică suverană" la Doneţk, un plan rus pentru a "dezmembra" statul, potrivit Guvernului de la Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici