Kiev: Coloana oficială a lui Comănescu, implicată într-o tamponare în lanţ (Video)

Coloana oficială a ministrului român de Externe a fost implicată într-un accident rutier în urma unei tamponări în lanţ, vineri dimineaţă, pe drumul de la aeroportul din Kiev spre Capitala Ucrainei, unde Lazăr Comănescu urmează să se întâlnească cu omologul său şi cu alţi oficiali ucraineni.

34 afișări
Imaginea articolului Kiev: Coloana oficială a lui Comănescu, implicată într-o tamponare în lanţ (Video)

Kiev: Coloana oficială a lui Comănescu, implicată într-o tamponare în lanţ

Patru dintre autovehiculele coloanei oficiale au fost implicate într-o tamponare în lanţ la intrarea în Kiev, în apropierea podului peste Nipru. Două dintre maşini au suferit avarii însemnate, însă niciunul dintre pasageri nu a fost rănit.

Într-una dintre maşinile mai grav avariate se afla directorul din MAE Vladimir Soare şi ambasadorul ucrainean la Bucureşti, care nu au fost răniţi şi care apoi au fost transferaţi într-un alt autoturism.

În cealaltă maşină care a suferit avarii grave se aflau un fotoreporter şi un cameraman români, care de asemenea nu au necesitat îngrijiri medicale.

După cinci minute de la producerea incidentului, coloana oficială şi-a reluat traseul.

Ministrul de Externe Lazăr Comănescu face, vineri, o vizită oficială la Kiev, la invitaţia omologului său ucrainean, Volodîmîr Ogrîzko. La finalul convorbirilor, cei doi oficiali vor susţine o conferinţă de presă comună. De asemenea, ei vor semna un protocol de colaborare între cele două ministere. Comănescu va avea întâlniri şi cu preşedintele Radei Supreme, Arseni Iaţeniuk, şi cu vicepremierul Grîgori Nemîria.

Lazăr Comănescu este însoţit şi de ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, care va semna cu omologul său un protocol de colaborare între cele două ministere.

Cu această ocazie, va avea loc şi a doua reuniune a Comitetului pentru securitate şi cooperare europeană, euroatlantică şi regională din cadrul Comisiei mixte prezidenţiale româno - ucrainene.

Conform MAE, discuţiile cu oficialii de la Kiev vor avea ca teme "cadrul relaţiilor bilaterale, inclusiv cooperarea dintre România şi Ucraina în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, tematica europeană şi euro-atlantică şi subiecte regionale de interes comun".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici