Kiev: Peste 44.600 de dosare penale deschise pentru crime ruseşti

La puţin timp după ce Moscova a acuzat Kievul de maltratarea unor prizonieri, Ucraina publică numărul de dosare penale deschise împotriva ruşilor de la începutul invaziei.

308 afișări
Imaginea articolului Kiev: Peste 44.600 de dosare penale deschise pentru crime ruseşti

Kiev: Peste 44.600 de dosare penale deschise pentru crime ruseşti

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, poliţiştii au deschis peste 44.600 de dosare penale pentru infracţiuni comise de armata rusă şi complicii acestora pe teritoriul Ucrainei, a anunţat serviciul de presă al Ministerului de Interne pe Telegram.

În special, organele de drept ucrainene au înregistrat 33.367 de cazuri legate de încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului şi, printre altele, 9.067 de încălcări ale integrităţii teritoriale a Ucrainei.

În plus, 97 de cazuri au fost instituite pentru înaltă trădare şi 37 de cazuri pentru sabotaj. În teritoriile eliberate, oamenii legii au găsit 47 de locaţii în care ruşii au reţinut şi torturat ilegal cetăţeni ucraineni.

Zelenski: 4.700 de rachete ruseşti împotriva noastră din februarie

„Astăzi este cea de-a 270-a zi a unui război la scară largă. Rusia a folosit peste 4.700 de rachete. Sute din oraşele noastre au ars pur şi simplu. Mii de oameni au murit. Sute de mii au fost deportate cu forţa în Rusia”, le-a spus preşedintele ucrainean participanţilor la Organizaţia Internaţională a Francofoniei, relatează UNIAN.

„Milioane au părăsit Ucraina în alte ţări, fugind de război”, a adăugat Zelenski, reiterând necesitatea opririi agresiunii ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici