Kievul a fost lovit de „drone kamikaze”. O clădire rezidenţială a luat foc

  • Kievul a fost lovit de „drone kamikaze”, luni dimineaţa, transmit reprezentanţii biroului preşedintelui Volodimir Zelenski.
  • A izbucnit un incendiu la o clădire rezidenţială după atacurile cu patru drone din Kiev, de luni dimineaţa, iar medicii sunt la faţa locului, potrivit Reuters.
1251 afișări
Imaginea articolului Kievul a fost lovit de „drone kamikaze”. O clădire rezidenţială a luat foc

Kievul a fost lovit de „drone kamikaze”. O clădire rezidenţială a luat foc

Capitala ucraineană Kiev a fost lovită de „drone kamikaze”, a declarat şeful biroului preşedintelui Volodimir Zelenski, citat de Sky News.

Într-o postare pe Telegram, Andriy Yermak a declarat că „explozii” au lovit Kievul.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că a avut loc o explozie în districtul Shevchenkivskyi, o zonă care include oraşul vechi istoric şi birourile guvernamentale.

Primarul a scris pe Twitter că o alertă aeriană care avertizează oamenii să rămână în adăposturi continuă să se audă.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, afirmă că a izbucnit un incendiu la o clădire rezidenţială din capitală după „atacurile cu drone”. Klitschko spune că medicii şi serviciile de pompieri se află la faţa locului, în districtul Shevchenkivskyi. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare, a adăugat el.

Districtul Shevchenkivskyi a fost afectat de mai multe explozii în urmă cu o săptămână, pe 10 octombrie.

Yermak a declarat că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană cât mai curând posibil.

„Nu avem timp pentru acţiuni lente. E nevoie de mai multe arme pentru a ne apăra cerul şi a distruge inamicul. Aşa să fie”, a adăugat el.

Ucraina a raportat un val de atacuri ruseşti cu drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană în ultimele săptămâni. Iranul neagă că ar fi furnizat dronele Rusiei, în timp ce Kremlinul nu a făcut niciun comentariu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici