Kievul anunţă încetarea luptelor pe aeroportul de la Doneţk

Luptele intense pe aeroportul din Doneţk, în estul separatist prorus al Ucrainei, au fost oprite după o întâlnire între un general rus şi un general ucrainean, a anunţat luni seară armata ucraineană, citată de AFP.

872 afișări
Imaginea articolului Kievul anunţă încetarea luptelor pe aeroportul de la Doneţk

Kievul anunţă încetarea luptelor pe aeroportul de la Doneţk

"Luptele au încetat în jurul aeroportului, în urma negocierilor" între generalul ucrainean Volodimir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov, a declarat Statul Major al operaţiunii ucrainene în estul separatist, într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Locuitori din cartierele situate în zona aeroportului din Doneţk au declarat că tirurile au încetat în jurul orei 19.00 GMT (21.00, ora României).

Unul din liderii separatişti, Andrei Purghin, a declarat că negocierile "între militari" în legătură cu situaţia de pe aeroport erau în curs de desfăşurare şi "vor continua marţi la Doneţk cu OSCE în cadrul acordurilor de la Minsk".

Acordurile de la Minsk, încheiate în septembrie între Kiev şi rebeli cu participarea Moscovei şi OSCE, au permis instaurarea unei încetări a focului, care a fost încălcată în repetate rânduri.

Aeroportul de la Doneţk este unul dintre punctele fierbinţi din estul separatist prorus pe care îl dispută armata ucraineană şi rebelii în decursul mai multor luni.

Luni dimineaţă, un purtător de cuvânt militar ucrainean Andrei Lîsenko a declarat că este imposibil de estimat pierderile în zona aeroportului, din cauza luptelor neîntrerupte timp de trei luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici