Kievul aprobă proiectul privind crearea unei zone economice libere pe Insula Şerpilor

Guvernul ucrainean a aprobat proiectul de lege care prevede crearea unei zone economice libere pe Insula Şerpilor, care să poarte numele de Ahilia, relatează marţi site-ul Asociaţiei agenţiilor naţionale de ştiri din ţările riverane Mării Negre (BSANNA), care citează agenţia ucraineană Ukrinform.

61 afișări
Imaginea articolului Kievul aprobă proiectul privind crearea unei zone economice libere pe Insula Şerpilor

Kievul aprobă proiectul privind crearea unei zone economice libere pe Insula Şerpilor (Imagine: www.gandul.info)

Potrivit Guvernului de la Kiev, crearea acestei zone va atrage investiţii, va determina dezvoltarea turismului şi a unei infrastructuri turistice şi va facilita cercetarea arheologică în regiune.

Potrivit celor mai recente informaţii, acest proiect va atrage în primii zece ani investiţii de aproximativ patru milioane de euro. Proiectul trebuie însă aprobat şi de Parlament.

Insula Şerpilor, situată în Marea Neagră, a devenit parte din Ucraina în urma Acordului de la Paris din 1947, după anexarea Basarabiei la Uniunea Sovietică. Delimitarea platoului continental din jurul insulei reprezintă obiectul unui proces între Ucraina şi România la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga.

Unii istorici şi arheologi ucraineni susţin că mormântul eroului Ahile se află pe această insulă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici