Kievul dezminte că avionul fără pilot care ar fi survolat Transnistria era ucrainean - presă

Ministerul ucrainean al Apărării a respins miercuri acuzaţiile Tiraspolului, potrivit cărora avionul fără pilot doborât pe 23 martie, în Transnistria, ar fi fost trimis de Kiev, relatează Interfax Ucraina.

599 afișări
Imaginea articolului Kievul dezminte că avionul fără pilot care ar fi survolat Transnistria era ucrainean - presă

Kievul dezminte că avionul fără pilot care ar fi survolat Transnistria era ucrainean - presă

"Nu pot confirma aceste informaţii. Consider că ele nu corespund realităţii", a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Apărării Leonid Poliakov.

Potrivit lui Poliakov, acesta nu este primul caz când în presă apar astfel de informaţii.

"În ce priveşte avioanele fără pilot, pot spune că astfel de informaţii apăreau şi mai înainte. Anterior, presa anunţa că un avion fără pilot american a fost doborât în Crimeea, acum este vorba de unul «ucrainean» în Transnistria", a ironizat el.

Serviciul de Securitate de la Tiraspol (KGB) a anunţat că pe 23 martie a doborât un avion fără pilot care survola regiunea transnistreană, potrivit site-ului oficial www.kgb-pmr.com.

specialiştii transnistreni ar fi restabilit înregistrările video realizate de aparatul de zbor, ajungând la concluzia că acesta a fost lansat "de pe teritoriul Ucrainei, de către un grup de persoane care au legătură cu Serviciul de Securitate ucrainean, Statul Major al Ministerului Apărării din Ucraina sau cu activişti din cadrul mişcării ucrainene de extremă dreapta Pravîi Sektor".

În opinia Tiraspolului, survolul a fost efectuat "cu scopul de a spiona" Transnistria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici