Kievul raportează un atac al Rusiei asupra unei baze aeriene din vestul Ucrainei

Administraţia de la Kiev a anunţat, luni, că forţele militare ruse au atacat o bază aeriană situată în vestul Ucrainei, raportând daune, inclusiv asupra unor avioane militare.

4304 afișări
Imaginea articolului Kievul raportează un atac al Rusiei asupra unei baze aeriene din vestul Ucrainei

"A fost atacat un obiectiv militar din regiunea Hmelniţkii", a declarat un oficial din cadrul Administraţiei de la Kiev, citat de agenţia Reuters şi de cotidianul Le Monde.

Autorităţile militare ucrainene nu au oferit detalii despre baza militară atacată, dar au transmis că cinci avioane militare au fost distruse şi că au fost lansate lucrări pentru remedierea pistei bazei aeriene.

"În acest moment, sunt eforturi pentru izolarea incendiilor de la depozitele de carburanţi şi muniţie", a transmis Biroul guvernatorului din regiunea Hmelniţkii.

În schimb, Ministerul rus al Apărării a confirmat atacuri asupra mai multor baze militare din Ucraina.

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite în urma unui atac atribuit Rusiei asupra localităţii ucrainene Toreţk, situată în regiunea Doneţk, pe frontul din estul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici