Kievul şi Berlinul salută respectarea armistiţiului din estul Ucrainei

  • Germania şi Ucraina salută respectarea armistiţiului în conflictul separatist din regiunile Doneţk şi Lugansk
  • Heiko Maas: "Armistiţiul este respectat probabil cea mai lungă perioadă din 2014" până în prezent
  • Conflictul separatist din estul Ucrainei s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi
388 afișări
Imaginea articolului Kievul şi Berlinul salută respectarea armistiţiului din estul Ucrainei

Kievul şi Berlinul salută respectarea armistiţiului din estul Ucrainei

Administraţia de la Kiev şi Guvernul Germaniei au salutat, luni, respectarea armistiţiului intrat în vigoare în urmă cu aproape o lună în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Acordul de încetare a confruntărilor între grupurile insurgente proruse şi serviciile de securitate ucrainene a intrat în vigoare pe 27 iulie. "Armistiţiul este respectat probabil cea mai lungă perioadă din 2014", când a izbucnit conflictul separatist, a declarat, în cursul unei vizite la Kiev, Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, salutând "progresele considerabile".

Niciun militar ucrainean nu a mai fost rănit de când a intrat în vigoare actualul armistiţiu, a afirmat, la rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Această situaţie creează un cadru pozitiv pentru avansarea spre oprirea totală a agresiunii ruse în Ucraina", a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, citat de cotidianul Le Figaro.

O nouă reuniune a miniştrilor de Externe din Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa, pe tema conflictului din Ucraina, este programată în septembrie.

Conflictul separatist din regiunile ucrainene Doneţk şi Lukansk a izbucnit în 2014 şi s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici