Kievul şi separatiştii au început un schimb de prizonieri care vizează sute de persoane

Kievul şi separatiştii proruşi au început vineri un schimb de prizonieri care vizează sute de persoane, în cadrul unui acord încheiat miercuri la Minsk.

315 afișări
Imaginea articolului Kievul şi separatiştii au început un schimb de prizonieri care vizează sute de persoane

Kievul şi separatiştii au început un schimb de prizonieri care vizează sute de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest schimb, care a început prin grupuri de câte zece prizonieri în apropierea oraşului Kostiantinivka, situat la 45 de kilometri nord de bastionul rebel Doneţk, vizează un total de 222 de rebeli şi 150 de ucraineni.

Prizonierii, îmbrăcaţi în civil şi ţinând saci în mâini, erau aşezaţi în rânduri, unii în faţa celorlalţi, la 100 de metri distanţă.

Mai mulţi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au observat scena, care s-a derulat pe un drum luminat de farurile câtorva maşini.

Reprezentanţii Kievului şi ai separatiştilor au citit numele persoanelor vizate înainte de a efectua schimbul.

Prizonierii prezentaţi de rebeli erau deţinuţi în regiunea Doneţk, a declarat reprezentanta separatiştilor, Daria Morozova.

Potrivit acesteia, schimbul de prizonieri din republica separatistă vecină Lugansk urmează să aibă loc sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici