Kievul susţine că forţele ruse încep să se retragă

Un purtător de cuvânt al comandamentului militar din sudul Ucrainei a declarat luni pentru NBC News că trupele ruseşti se retrag din unele zone în care Ucraina a lansat o contraofensivă.

4981 afișări
Imaginea articolului Kievul susţine că forţele ruse încep să se retragă

Kievul susţine că forţele ruse încep să se retragă

Forţele ucrainene au început contraofensiva pentru a recuceri teritoriul Herson, ocupat de Rusia, a anunţat luni comandamentul militar.

În altă ordine de idei, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (organismul de supraveghere nucleară al ONU) urmează să viziteze săptămâna aceasta centrala nucleară ucraineană Zaporojia, după luni de zile de alarmă în legătură cu luptele din jurul instalaţiei, care este ocupată de forţele ruseşti din martie.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski şi-a exprimat încrederea că forţele ucrainene vor împinge forţele ruseşti la graniţele de dinainte de 2014, după ce la începutul acestei săptămâni a început o contraofensivă în sudul Ucrainei.

"Ocupanţii trebuie să ştie: îi vom alunga până la graniţă. Până la graniţa noastră, a cărei linie nu a fost schimbată", a declarat Zelenski în discursul său video nocturn de luni. "Dacă vor să supravieţuiască - este timpul ca militarii ruşi să fugă ... Dacă nu mă aud - vor trebui să aibă de-a face cu apărătorii noştri, care nu se vor opri până când nu vor elibera tot ceea ce aparţine Ucrainei", a adăugat el.

Ucraina a părut să câştige încredere în ultimele săptămâni, odată cu luarea în vizor a teritoriilor ocupate de Rusia în sudul Ucrainei, inclusiv Crimeea, pe care a anexat-o în 2014. Oficialii de la Kiev au declarat că vor lupta acum pentru a recupera peninsula, care găzduieşte Flota rusă de la Marea Neagră, precum şi oraşul Herson, care a căzut în mâinile ruşilor la începutul războiului.

"Vrea cineva să ştie care sunt planurile noastre? Nu veţi auzi detalii de la nicio persoană cu adevărat responsabilă. Pentru că acesta este războiul. Şi aşa se întâmplă la război", a declarat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici