Kim Jong-Un a supravegheat testele balistice efectuate sâmbătă -KCNA

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a supravegheat testarea rachetelor cu rază scurtă de acţiune, efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă, a transmis agenţia de presă de stat din Coreea de Nord, citată de Reuters.

319 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Un a supravegheat testele balistice efectuate sâmbătă -KCNA

Kim Jong-Un a supravegheat testele balistice efectuate sâmbătă -KCNA

Conform informaţiilor publicate de KCNA, scopul testelor a fost pentru a verifica performanţa lansatoarelor de rachete şi ghidarea acestora de către unităţile de apărare.

Coreea de Sud a îndemnat sâmbătă Coreea de Nord să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, exprimând "preocupare" privind noile teste balistice. Coreea de Nord a testat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, rachete cu rază scurtă de acţiune.

"Cerem Coreei de Nord să înceteze acţiunile care conduc la intensificarea tensiunilor militare în Peninsula Coreea. Suntem foarte preocupaţi de testele balistice nord-coreene. Ne aşteptăm ca Administraţia din Coreea de Nord să reia activ eforturile pentru denuclearizare", a comunicat Preşedinţia Coreei de Sud.

Kim Jong-Un a subliniat importanţa „îmbunătăţirii capacităţii de combat pentru a apăra suveranitatea politică şi sustenanţa economică” a Coreei de Nord, în faţa ameninţărilor şi a invadatorilor, relatează KCNA.

Preşedintele Donald Trump a exprimat convingerea, sâmbătă, că Statele Unite vor reuşi semnarea unui acord pentru denuclearizare cu Administraţia din Coreea de Nord, condusă de Kim Jong-Un.

"Orice este posibil în această lume interesantă, dar cred că liderul Kim Jong-Un înţelege în totalitate potenţialul economic major pentru Coreea de Nord, astfel că va face tot posibilul pentru a nu afecta sau a opri acest proces. De asemenea, Kim Jong-Un ştie că eu sunt cu el şi nu vrea să încalce promisiunea pe care mi-a făcut-o. Acordul se va produce", a declarat Donald Trump prin intermediul unei postări pe Twitter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici