Kim Jong Un are o nouă funcţie. Congresul Partidului Muncitoresc l-a votat cu „voinţa şi dorinţa unanimă”

  • Liderul nord-coreean Kim Jong Un a preluat titlul de secretar general al Partidului Muncitoresc într-o acţiune aparent menită să îi consolideze puterea.
  • Al optulea congres al Partidului Muncitoresc i-a acordat lui Kim noul său titlu după un vot ce a avut loc duminică, potrivit presei de stat nord-coreene.
2837 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un are o nouă funcţie. Congresul Partidului Muncitoresc l-a votat cu „voinţa şi dorinţa unanimă”

Kim Jong Un are o nouă funcţie. Congresul Partidului Muncitoresc l-a votat cu „voinţa şi dorinţa unanimă”

Numirea în funcţia de secretar general este una în mare măsură simbolică, deoarece Kim este deja cel mai înalt oficial din cadrul partidului ca preşedinte. Măsura pare să aibă ca scop consolidarea autorităţii sale pe fondul unor provocări economice dure.
 
Alegerea lui Kim pentru noul post a reflectat „voinţa şi dorinţa unanimă” a tuturor membrilor partidului, cetăţenilor şi membrilor armatei populare, a spus partidul.
 
"Toţi delegaţii şi-au exprimat sprijinul deplin cu aplauze furtunoase, foarte entuziasmaţi", a declarat agenţia oficială coreeană de ştiri (KCNA).
 
În timpul întâlnirii, prima de acest gen din 2016, Kim a promis, de asemenea, că va construi arme nucleare mai sofisticate. Într-o declaraţie Kim a spus că „a realizat cu glorie misiunea istorică de a finaliza planul de acumulare nucleară al ţării”.
 
Promisiunile au mai degrabă scop punerea unei presiuni supra preşedintelui ales Joe Biden să reia diplomaţia şi să facă concesii Coreei de Nord după ce va prelua funcţia săptămâna viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici