Kim Jong Un: Coreea de Nord va încerca să susţină un al doilea summit cu Donald Trump/ Ce a subliniat liderul de la Phenian, aflat în China

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a declarat în cadrul unei vizite în China că ţara sa va încerca să susţină un al doilea summit cu preşedintele american Donald Trump şi să obţină un rezultat bine primit de comunitatea internaţională, a informat joi agenţia de ştiri Xinhua, relatează Reuters.

996 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un: Coreea de Nord va încerca să susţină un al doilea summit cu Donald Trump/ Ce a subliniat liderul de la Phenian, aflat în China

Kim Jong Un: Coreea de Nord va încerca să susţină un al doilea summit cu Donald Trump/ Ce a subliniat liderul de la Phenian, aflat în China

Kim i-a transmis, de asemenea, preşedintelui chinez Xi Jinping că speră că părţile relevante vor lua în serios preocupările rezonabile ale Coreei de Nord şi că vor răspunde pentru a promova o rezoluţie cuprinzătoare pentru Peninsula Coreană, a anunţat agenţia oficială a Chinei.

Vizita în China, cea de-a patra a lui Kim în ultimul an, a urmat unor informaţii legate de negocieri avansate pentru un al doilea summit între Washington şi Phenian, menit să rezolve problemele legate de programele nucleare şi de rachete din Coreea de Nord.

Kim şi Trump s-au angajat să colaboreze pentru denuclearizare la summit-ul lor de referinţă din Singapore, în iunie, dar acordul a fost sărac în detalii. Negocierile au făcut puţine progrese de atunci.

"RPDC va continua să-şi menţină poziţia în privinţa denuclearizării şi să rezolve problema Peninsulei Coreene prin dialog şi consultare şi să depună eforturi pentru al doilea summit între RPDC şi liderii SUA pentru a obţine rezultate care vor fi salutate de comunitatea internaţională", a declarat Kim.

Agenţia chineză de ştiri a descris atmosfera din discuţiile dintre Kim şi Xi drept "cordială şi prietenoasă" şi a anunţat că cei doi au ajuns la un consens important, fiind de acord să facă eforturi comune pentru promovarea dezvoltării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici