Kim Jong Un dă vina pe pandemie şi pe taifun pentru criza alimentară din Coreea de Nord

  • Liderul de la Phenian spune că agricultura n-a făcut planul de cereale.
  • În schimb, producţia industrială a crescut cu un sfert faţă de anul trecut.
  • Coreea de Nord nu a confirmat oficial niciun caz de îmbolnăvire de COVID-19.
1089 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un dă vina pe pandemie şi pe taifun pentru criza alimentară din Coreea de Nord

Sursa foto: profimedia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că economia ţării sale s-a îmbunătăţit anul acesta, dar a solicitat măsuri pentru a aborda situaţia alimentară „tensionată” cauzată de pandemia de coronavirus şi de taifunurile care s-au abătut anul trecut, scrie presa de stat, preluată de Reuters.

Kim a prezidat marţi o şedinţă a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc, formaţiune politică aflată la guvernare, pentru a analiza politicile majore şi pentru a adopta măsuri pentru rezolvarea problemelor economice, potrivit agenţiei oficiale de ştiri KCNA.

Comitetul şi-a stabilit obiective şi sarcini pentru realizarea noului plan economic pe cinci ani, prezentat în sesiunea precedentă din februarie, inclusiv creşterea producţiei de alimente şi de metale.

Kim a declarat că economia generală s-a îmbunătăţit în prima jumătate a anului, producţia industrială totală crescând cu 25% faţă de un an înainte, a precizat KCNA.

Dar a existat „o serie de abateri” cauzate de mai multe obstacole, a spus el.

”Situaţia alimentară a oamenilor devine acum tensionată, deoarece sectorul agricol nu a reuşit să-şi îndeplinească planul de producţie la cereale din cauza pagubelor provocate de taifun anul trecut", a spus Kim.

Partidul a promis că va direcţiona toate eforturile către agricultură în acest an şi va discuta despre modalităţile de combatere a pandemiei COVID-19.
Kim a solicitat măsuri pentru a minimiza impactul dezastrelor naturale.

În ianuarie, Kim declara că planul său economic precedent de cinci ani a eşuat în aproape fiecare sector, pe fondul deficitului cronic de energie şi alimente agravate de sancţiuni, pandemie şi de inundaţii.

Coreea de Nord nu a confirmat oficial niciun caz de COVID-19, o afirmaţie pusă la îndoială de oficialii de la Seul (Coreea de Sud). Ţara a impus măsuri anti-virus stricte, inclusiv închiderea frontierelor şi restricţii de călătorie internă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici