Kim Jong-un, surprins şchiopătând la ceremonia organizată în memoria bunicului său, Kim Il-sung

Tânărul lider nord-coreean Kim Jong-un a prezidat, marţi, şchiopătând, reuniunea gigantică din Phenian organizată în memoria bunicului său Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord, decedat în urmă cu 20 de ani.

8732 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un, surprins şchiopătând la ceremonia organizată în memoria bunicului său, Kim Il-sung

Kim Jong-un, surprins şchiopătând la ceremonia organizată în memoria bunicului său, Kim Il-sung (Imagine: EPA/Mediafax Foto)

Ceremonia, difuzată în direct la televiziunea nord-coreeană, îl arată pe tânărul lider intrând în vastul hol de conferinţă. Mii de oficiali ai partidului şi ai armatei s-au ridicat pentru a-l aplauda pe Kim Jong-un.

În aceste imagini, tânărul în vârstă de aproximativ 30 de ani pare să şchiopăteze în timp ce se îndreaptă spre locul său. Când a părăsit ceremonia, camerele de luat vederi nu au întârziat asupra siluetei sale.

Un portret gigantic al primului lider al Coreei de Nord, înconjurat de drapele roşii, tronează pe peretele tribunei. Kim Jong-un nu a luat cuvântul în timpul ceremoniei.

Nu se ştiu motivele pentru care liderul nord-coreean şchiopătează. Orice indiciu despre elita care conduce de la Phenian este examinat cu atenţie de experţii în Coreea de Nord, una dintre cele mai închise, mai secrete şi mai imprevizibile ţări din lume.

Kim Il-sung a condus Coreea de Nord din 1948 până la moartea sa, la 8 iulie 1994. Fiul său, Kim Jong-il, i-a succedat. La moartea sa, în decembrie 2011, puterea i-a fost transferată nepotului său, Kim Jong-un.

Dinastia Kim, care conduce ţara cu mână de fier, este singura dinastie comunistă din lume.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici